Handig

Download hier je onmisbare bestanden! 

In ons boek verwijzen geven wij je regelmatig concrete hulpmiddelen om jouw vergaderingen echte bronnen van geluk te maken. Je kunt ze hier downloaden. Laat ons weten hoe je ze gebruikt!

Vergadercanvas

Het vergadercanvas helpt je om de ideale vergadering te ontwerpen. Of voor bestaande vergaderingen of ze wel optimaal zijn ingericht voor het gewenste resultaat.

Mini-Vergadercanvas

Voor korte, herhalende vergaderingen hoef je niet het volledige canvas te gebruiken. Dan kan je met het Mini- Vergadercanvas al een boel winst behalen.

VergaderBingo

‘Speel’ de vergaderbingo gedurende de vergadering, maar spreek vooraf wel met je collega deelnemers af wanneer je prijs hebt en wat de prijs dan is!

Aandachtsmodel

Het theoretisch model dat achter gelukkige vergaderingen zit. Ook een onmisbare bondgenoot als je het vergadercanvas gaat invullen.

Droedelen

Voor de vuist weg tekenen -droedelen- tijdens een vergadering kan je juist helpen om beter geconcentreerd te blijven.

Naamkaartjes

Naamkaartjes met de toevoeging “halen”, “brengen” of “helpen” geven lekker veel duidelijkheid. Ook over wanneer je weer weg mag.

Schatkaart

Een ludieke manier om te visualiseren wat je uit een vergadering wilt halen, en hoe je daar wilt komen.

Tijdkaarten

Het onmisbare hulpmiddel voor de tijdsbewaker in de vergadering: hoeveel tijd is er nog over?

Vergaderdobbelsteen

Het onmisbare hulpmiddel in iedere vergadering om van elke vergaderaar te weten wat dit agendapunt voor hen betekent, en of het goed gaat.

Vergaderdoel

Een simpel sjabloontje om het doel van een vergadering vast te leggen… of te controleren als je je eens afvraagt waar het over gaat.

VirtueelVergaderkantoor

Print ‘m of bouw ‘m na, zet over je toetsenbord voor de illusie dat je met je virtuele vergadergenoot aan één tafel zit.