Leidinggevenden overschatten zichzelf?

Die vraag kwam direct in mij op toen ik onderstaande afbeelding in een post van Adaptics op Linkedin las. Het is namelijk exact hetgeen wij zien met onze VergaderGeluksMeting in organisaties.Met de stelling ‘Vergaderingen worden bij ons leuker als ik mij vertrouwd voel om alles te kunnen zeggen’ is 26.9% het eens. Kijken we naar het management dan zien we een beduidend lagere score.

Met de stelling ‘Vergaderingen worden bij ons leuker als er meer resultaat bereikt wordt’ is 70.2% het eens. Van het management is dat echt substantieel minder. Dat is ook niet zo gek, vaak zitten zij de overleggen voor.

Is het beeld van de werkelijkheid van het management dan wel goed? Of is dat gekleurd, zijn ze bedrijfsblind, gebrek aan reflectie of…. zeg het maar. Het verschil is in ieder geval reden voor aandacht.

Ben je benieuwd hoe jij scoort m.b.t. je vergadergeluk vul dan de meting in (zie commentaar). In de rapportage zie je dan ook direct hoe jij je verhoudt tot de rest van Nederland.

#leiderschap#werkgeluk

Share