Werkgeluk in het jaarplan 2022!

Werkgeluk is van iedereen. Werk moet je voldoening bieden. Het moet je uitdagen en energie geven. Dat betreft ieder onderdeel van het werk, zeker ook vergaderen. We vergaderen gemiddeld 41% van onze tijd en scoren een mager zesje. Het ergste is misschien wel; we investeren er niet eens in om ons eigen vergadertalent te ontwikkelen!

Als ik ergens start met een interim klus dan zit ik direct weer tot over mijn oren in vergaderingen. Daar maak ik inmiddels snel korte metten mee. Ik wil dat het leuk is, we er energie van krijgen en
dat het waarde toevoegt; voor mijzelf, voor alle deelnemers en dus voor de organisatie.

Het verbaast mijn continue hoe we met elkaar omgaan als we ‘samen’ werken; ook als wij vergaderen. Vergaderen is de smeerolie van het samenwerken, althans dat moet en kan het zijn. Maar we maken er een bende van. We besteden er gemiddeld 41% van onze tijd aan, scoren een mager zesje en worden er niet gelukkig van. We investeren er dus niet in. Al ons opleidingsgeld investeren we in 59% van onze tijd…

Hoe groen is het gras bij jullie of de buren? Doe de VergaderGeluksMeting en je krijgt je eigen antwoord afgezet tegen wat ruim 4.500 anderen hebben aangegeven!

#werkgeluk #leiderschap #samenwerken

Share

1 gedachte over “Werkgeluk in het jaarplan 2022!”

Plaats een reactie